english version

Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia

Hírek, akciók

Zöld Stáció 2017-2018

Országos 3. helyezettek lettünk a Zöld Szálloda pályázaton!

Hotelünk a Szállodaszövetség őszi taggyűlésén vehette át a kitüntető címet.

A “zöld szálloda” cím kiérdemléséhez rendkívül széleskörű EU-konform követelményrendszernek megfelelni. Néhány teljesítendő kritérium : parkosítás, öntözés, környezetkímélő növényvédő és tisztítószerek használata, szelektív hulladékgyűjtés, takarékos vízfelhasználás, korszerű szennyvíz tisztítás.

Ezen elvek teljesülése érdekében a szállodának a legkorszerűbb eszközöket, kellékeket és anyagokat kell alkalmaznia.

A zöld szállodákat a takarékosság, az újra felhasználás és újrahasznosítás és a környezet tudatosság jellemzi. A szállodák személyzete környezetvédelmi oktatásban részesül.
A takarításhoz környezetbarát tisztítószereket kell alkalmazni, melyek összetevői biológiailag könnyen lebomlanak.

A vendégek jelzésére kicserélt törölköző kevesebb mosást jelent, illetve a hulladékot szelektíven gyűjtjük. Az egyéb veszélyes hulladékokat, a kiégett izzókat, a mosodákban keletkező persár, a konyhákban az elhasznált sütőzsírt, sütőolajat is a megfelelő helyekre különítjük el.

Az energiatakarékosság egyik módja a mágneskártyás zárrendszerek használata, amelynek a lényege, hogy csak akkor van áram a szobában, amikor a vendég behelyezi a recepción kapott kártyát. Ha a szobából távozik és kiveszi a kártyát, automatikusan kialszik az esetleg égve hagyott villany.

A zöld szálloda címet a Magyar Szállodaszövetség ítéli oda.

 

A zöld szállodákat a takarékosság, az újra felhasználás és újrahasznosítás és a környezet tudatosság jellemzi. A szállodák személyzete környezetvédelmi oktatásban részesülnek.

A takarításhoz felhasznált tisztítószereknek környezetbarátnak kell lenniük, tehát, olyan összetevőknek kell lenni a tisztítószerben, amelyek biológilag lebomlanak.
A nem mindennapos törölköző csere kevesebb mosást jelent, illetve a hulladékot szelektíven gyűjtik. Az egyéb veszélyes hulladékokat, a kiégett izzókat, a mosodákban keletkező persár, a konyhákban az elhasznált sütőzsírt, sütőolajat is a megfelelő helyekre különítik el.
Az energiatakarékosság egyik módja a mágneskártyás zárrendszerek használata, amelynek a lényege, hogy akkor van áram a szobában, amikor a vendég behelyezi a recepción kapott kártyát. Ha a szobából távozik és kiveszi a kártyát, automatikusan kialszik az esetleg égve hagyott villany.
vissza az előző oldalra
Összes korábbi hír megnyitása»
Írja meg véleményét szállodánkról, szolgáltatásainkról!
szep